Internet Administratie der Douane en Accijnzen

bedrijf burger
pers pers
pers pers


Colpin

WELKOM op de site van de Belgische Administratie der Douane en Accijnzen.Opzet van deze site is zowel de burger als bedrijven te helpen in hun contacten met de douanediensten, informatie te verstrekken, en waar nodig door te verwijzen naar de juiste instanties.

Door de almaar toenemende internationale handel, en de stijgende eisen die aan de douane administraties worden gesteld, is er inzake Douane veel veranderd.
Deze evolutie vergt grote aanpassingen, niet alleen de administraties, maar ook het bedrijfsleven en de burgers worden geconfronteerd met het nieuwe dilemma die het faciliteren van de handel moet verzoenen met een toegenomen bezorgdheid inzake veiligheid.

Omdat de vragen en noden van een particulier totaal anders zijn dan die van een bedrijf, hebben we deze site dan ook opgedeeld volgens de behoeften van beide groepen.
We proberen zoveel mogelijk zaken te behandelen, maar het spreekt vanzelf dat we hier niet op alle vragen kunnen antwoorden, daarom neemt u bij twijfel best contact met uw dichtsbijzijnde douanekantoor voor meer informatie.

Het spreekt vanzelf dat we deze site up-to-date zullen houden en alles in het werk zullen stellen opdat uw contacten met de douane zo aangenaam en efficiënt kunnen verlopen.
Ik dank u alvast voor uw bezoek!

Noël Colpin
Administrateur Douane en Accijnzen