Internet Administratie der Douane en Accijnzen
wagen

U WIL ALS PARTICULIER EEN WAGEN AANKOPEN IN HET BUITENLAND?

Als u als particulier een auto in het buitenland koopt, zijn een aantal maatregelen van toepassing. Afhankelijk van de plaats waar u de auto heeft aangekocht kan een verschillende fiscale regeling gelden. We gaan er vanuit dat u een personenauto aankoopt met de bedoeling om hem in eigen naam in België in het verkeer te brengen. Daaruit volgt dat u bij de douane formaliteiten zult moeten vervullen. Gelieve er ook rekening mee te houden dat de hiernavolgende regeling niet van toepassing is voor een auto die u naar België brengt ter gelegenheid van een verhuis.( zie onze pagina "verhuis")
Nadat u de auto heeft aangegeven zal de douane een vignet 705 kleven op de "aanvraag tot inschrijving van een voertuig" (roze formulier). Op die aanvraag zal zij bovendien vak W geldigmaken en u de aanvraag overhandigen. Die aanvraag bezorgt u, na vervollediging, aan de Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen (DIV) die uw voertuig zal inschrijven.

Wenst u te weten welk hulpkantoor bevoegd is voor het afleveren van een vignet 705 en wanneer u er terecht kan ? Klik dan hier.

Maak eerst uw keuze of u uw wagen aankoopt in een andere lidstaat van de E.U, of in een derde land (niet E.U), klik op uw keuze

 

eu niet eu